Apornas planet?

Vad skiljer människorna från djuren? Jag känner mig tämligen säker på att det är våra snäppet kraftigare hjärnor som gjort att vi står överst i näringskedjan. För med dessa hjärnor har vi kunnat skapa massa häftiga och användbara prylar. Typ flygplan, stora byggnader med hissar i, datorn, bilen. Diskmaskinen! Dessvärre är vår diskmaskin trasig, och det enda den numera lyckas åstadkomma är ett helvetiskt jobbigt brummande, men hittills har inga spår av renare disk synts till. Resultatet har istället blivit en ganska mysig stapel av tallrikar med ny dekor a la matrester.


Ja, utan diskmaskinen blir vi tydligen äckel igen. Hade duschen gått sönder, skulle vi förmodligen knalla runt skitiga ett par dagar tills det att chefen ställer dilemmat: tvätta dig eller få foten. Urinera på träd gör vi ju redan, så tydligen har toaletten inte tagit oss så långt i evolutionen som man hade hoppats. Darwins teori om "survival of the fittest" är i allra högsta grad applicerbar på människan också. För jag gissar att antalet utdelade knytnävar på krogen hade minskat avsevärt utan vår medfödda parningslängtan.


Det är nog faktiskt bara våra prylar som gjort att vi tagit oss lite längre än djuren. Vårt tal har ju visat sig otillräckligt ett antal gånger. Jag vet att man misslyckades 1914 och 1939 t.ex. Djuren däremot tycks sköta den där biten lite bättre och är inte lika intresserade av att göra sig av med precis alla antiloper efter att ha märkt dem med syndabockstjärnan. De brukar inte heller sticka till andra sidan savannen och äta upp andra djur för att förhindra att vattenpriset stiger. Det var nog tur att det bara var diskmaskinen som pajade.


Kommentarer
Jonathan skrev:

Väldigt bra skrivet :)

2008-10-17 @ 16:17:34

Den nyfikne får återkomma, för svar på sin kommentar.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Till bloggens startsida
Trackback
RSS 2.0