This just in

Kort efter debuten i småland så är nu snökaoset även ett faktum i Stockholm. Jag tog en kort runda ner till ICA och fick en slående känsla av att jag hamnat i julrusningen dan före dan före dopparedan. Jag hoppas åtminstone att Gyllene Tiders gamla dänga om de tre varma månaderna får stå för fakta ett par år till.


För det är du värd

Fnöske. Det är vad man skulle kunna likna mitt ansikte vid efter att jag duschat eller tvättat det nu under den lite kallare delen av vårt i övrigt så varma år. Riktigt störigt är det, och inte särskilt snyggt heller. Men! Jag har lösningen fint inpackad i ett trevligt eftermiddagstips.

  • Apoteket har en relativt ny hudvårdsserie för män som jag själv har testat och tycker är riktigt bra. Själva tvätten är i form av skum och är riktigt smidig att använda (och rolig). Den återfuktande delen är i en mer klassisk krämform, men också den himla smidig. Två mycket bra alternativ till de enligt mig onödigt dyra produkterna från Boss eller dylikt.


Vid världens ände

För ett tag sedan hade Vallentuna Hockey match mot Rimbo. Rimbo, det känner jag igen tänkte jag. Jo just det, jag har varit där! Jag åkte igenom Rimbo på min motorcykel under lumpentiden. Det var en vacker höstdag och solen sken. Färgerna var många och klara, men det var något som inte stämde. Från att jag hade passerat skylten som välkomnade mig till det lilla samhället kände jag att atmosfären på något vis var annorlunda. Människorna stirrade på mig under sin vallfärd in till byns mittpunkt. Indianer skuttade runt vid sidan av vägen i någon form av regndags, men till skillnad från T-centralens indianer var dessa mycket mer genuina. Inga förstärkare eller mekaniska rökmaskiner- här skedde allt som (jag antar att) det gjorde back in the days.

Det tog mig ungefär två och en halv minut att åka igenom guds bortglömda landfläck, och när jag hade lämnat så lovade jag mig själv att aldrig mer återvända. Det är mycket möjligt att samma fenomen som runt Bermuda förekommer där, och jag är inte sugen på att ta reda på fakta.


Undersökning

Jag skulle vilja ha lite åsikter om min nya design. Skriv vad ni känner, men ha i åtanke mitt sköra hjärta.

En specifik fråga vill jag dock gärna ha svar på. Vad föreställer bilden till höger om Titeln?

Du kommer bli saknad Joel

Idag var det dags att ta farväl av mina små änglar på fritids. Jag tyckte det kändes lite vemodigt, för man har verkligen lärt sig att tycka om de små liven. Tre småtjejer satt och sminkade Bratz på datorn så jag tänkte passa på att säga hejdå när de satt så lugnt och fint.

"Jag har en ganska tråkig sak att berätta."

Knäpptyst

"Idag är sista dagen jag jobbar här, för nästa vecka kommer jag börja på ett annat jobb."

Fortfarande inte ett ljud. Bara tungor i rörelse fram och tillbaka och klickande pekfingrar.

"Eller ni kanske inte tycker det är så tråkigt, men jag gör det iaf."

"Mjoo. Det tycker jag faktiskt." sa en av tjejerna. "För med dej har vi fått busa utan att du har blivit arg som dom andra fröknarna" (notera fröknarna)

Det får duga tänkte jag och spatserade stolt därifrån.

Tänk som en bloggare

Precis som alla bloggare (förmodar jag) så känner jag att kvalitén på mina inlägg går i en kurva inte helt olik den som representerar hjärtslagen för sjukhuspatienter. Jag har dock funnit ett sätt att så gott som alltid kunna ha en liten buffert av saker att skriva. Jag vill inte att ni skrattar åt mig nu då ni kanske tycker att detta är ett ganska löjligt tips, för tipsen på denna blogg är till för den som vill ha dem. Och detta har hjälpt mig till ett visst flyt åtminstone.

  • Bär med dig någon form av anteckningsmaterial i sann lumparanda. Må det vara en fiffig mobil eller ett old school litet block och en smidig IKEA-penna. Kludda ner ALLT du kan tänkas utveckla till ett blogginlägg. Och vem vet, du kanske får användning av det vid flera tillfällen. (Typ när du bevittnar en hit-and-run och med hjälp av ditt anteckningsblock hjälper till att fälla förövaren och blir lokal hjälte, får 25 000 i tackpengar samtidigt som du får offrets syster, Izabella Scorupco, på fall tack vare din heroiska insats.) Ett anteckningsblock alltså.


Never trust the handy man

Idag var det dags för bilbesiktning. Jag gick ut med min lilla checklista och kollade igenom att allt var som det skulle innan jag puttrade iväg till bilprovningen. Lysena funkade, likaså blinkers, bälten och viktigast av allt: tutan. Det som dessvärre inte fungerade som det skulle var bromsrören, ljuddämparen och lite annat småtjafs. Tack du din jävla pillnisse som tog 5500 hårt förvärvade kronor från mig förra månaden för att göra... Vadå?

Unlike Jehovas

Mycket att berätta equals långt inlägg.

Idag skulle jag tillbaka till reklambyrån för "ömsesidig avkänning". Mina direktiv var att flyta runt och försöka att inte störa för mycket, men ändå visa intresse av att ta lärdom (alltså störde jag förmodligen ändå). Detta gjorde jag med min allra bästa sida utåt för att få bra omdömen av besättningen.

Allt funkade super och jag gick mest runt och kände mig nöjd och tacksam över allt. En timme senare blev deja vu känslan ett faktum när jag (precis som i mina dagdrömmar) satt och pratade lön med VD:n. Jag citerar min arbetsgivare: "Ibland lönar det sig att knacka dörr". Jag vågade inte efter noga övervägande fälla kommentaren "unlike Jehovas" då jag var tämligen ovetande om hans egen tro.

Vid lunchtid släpptes jag och mötte upp med bror min för att dra en repa på stan och på kvällen rasta mina idelagda muskler. När vi sen stod i duschen på SATS fick jag ett starkt intryck av ett en man tittade lite väl mycket åt mitt håll. Jag bestämde mig för att tro att han var homosexuell, och försökte därefter komma fram till hur jag kände över min förmodade utsatthet. Vissa skulle säkert uppfatta det som smickrande att bli inspanad, oavsett vem spejaren är. Jag kände inte så. Nu har jag ju som sagt inga belägg för att han faktiskt spanade in mig, men om det vore så, skulle jag nog känna ett visst obehag. Min bestämda uppfattning är dock att jag inte är homofob.

Sist men inte minst har jag denna dag konstaterat att simpel humor (urhumor) KOMBINERAT med skadeglädje är det absolut roligaste som finns. Det satt nämligen ett gäng tonåringar i mitt synfält på tåget när jag var på väg hem, varav en av dem reste sig upp, gick fram till sin vän och ganska försiktigt knockade dennes huvud mot väggen. Det hördes en ganska ljudlig duns följt av rejäla skrattsalvor. Dessa salvor kom dock från fler än bara den kompisgruppen, bland annat två män i 30-årsåldern och mig själv. Fruktansvärt roligt var det. Men simpelt, och lite elakt.



Fickparkering

Snyggaste bänken i stan

Dessa bilder har inget med ovanstående att göra, men jag tyckte att de förtjänade en plats.

Nakenfisar

Min käre mor har börjat ta skulpturkurser en gång i veckan. Verkar ganska kul faktiskt, men jag har alltid undrat lite vad det är för sorts människor som sätter sig i bara mässingen i en sal full av totala främlingar. Är inte det något medfött, lika naturligt som att ta upp huvudet över vattenytan när man behöver syre, att man skyler sina mest privata delar? Uppenbarligen finns det många som inte håller med mig, men om man tar porrskådisar exempelvis. Någon kanske sitter på fakta här, men jag förmodar att dom får way bättre pröjs än nakenfisarna i konstsalarna, och dessutom en och annan komplimang för sina (mer eller mindre äkta) kroppar. Nakenfisarna däremot sitter stilla på en pinnstol i x antal timmar och hör hur främlingarna kommenterar deras reservdäck. Hur estetisk man än är, är inte det ganska otacksamt?

Imponerande kunskaper

I ett tidigare inlägg antydde jag att en amerikan trodde att Paris var Europas huvudstad, och nu har jag försökt hitta det klippet på YouTube. Tyvärr hittade jag inte det, men jag hittade några andra amerikaner som kanske önskar att de fick omformulera sina svar efter detta.

Miss South Carolina
Jay Leno frågar vem Nancy Pelosi är
Budapest är huvudstad i vilket europeiskt land?

Virusskydd

Du har precis kurat ihop dig i soffan med en halvliter chai och en mazarin från Delicato. Jobbet har varit extra jävligt idag och influensan är och rycker dig hasarna. Till din tröst har du dina smarriga kalorier och Die Hard II. "Detta ska jag nog klara av trots allt", tänker du och sjunker ner en extra centimeter i soffan, när plötsligt telefonen ringer.

Du ställer ifrån dig den skickligt balanserade fikabrickan, masar dig upp ur dvalan och halvspringer till telefonen. "This better be good!"

När du lyfter på luren blir du våldtagen av en oförskämt glad främling som "heter *** och ringer på uppdrag från ***. Jag skulle vilja prata med dig om ***. Innan du hinner säga att du bryr dig mindre om detta än om deltagarna i Paradise Hotel ska jag bara trycka in hela konceptet med produkten i huvudet på dig för att förstöra ännu lite till av din kväll. Så, bla bla bla..."

Efter detta upplägg kommer vi nu till mitt utlovade klass 1 tips. 

  • Det finns ett register man kan registrera sig i som tydligen alla näringsidkare är skyldiga att kontrollera innan de ringer ett nummer i försäljnings/marknadsföringssyfte. Detta register kan du helt kostnadsfritt registrera dig i genom att ringa 020-27 70 00. Första gången du ringer anmäler du ditt intresse att registrera dig, och sedan måste du ringa samma nummer en gång till (tidigast två dagar, och senast fyra veckor efter första samtalet) för att bekräfta det hela.

Detta register har funnits ett tag vad jag vet så många känner säkert redan till det. Mitt eget nummer är dock nyregistrerat, och so far so good. Hoppas det kan vara till någon nytta!


Inaktiv förmiddag

Jag har haft lite otäcka drömmar på sistone. Inatt krigade jag för fullt mot djungelmänniskor, och det slutade med att en vän blev skjuten och dog. Men när jag tittade närmare på vännen så visade det sig att det i själva verket var jag. Konstigt. Finns någon drömtydare bland oss?

När jag vaknade slog jag på dumburken och kollade lite på Ellen, och blev otroligt avis. Hon hade besök från en kille från National Geographic eller nåt liknande, och han hade släpat med sig massa sköna djur som hon fick gulla med. En europeisk kattuggla bland annat, som Ellen hälsade välkommen med ett "Bonjour" (hon kanske också tror att huvudstaden i Europa är Paris?) Sen fick hon mata ett litet lejon med nappflaska, och tillsist kasta meloner i munnen på en gästande elefant. Now that is a fun job my friends!

Återkom ikväll för ett klass 1 tips.


Musiklärare Joel

Idag fick jag rycka in för en sjuk musiklärare. Tyvärr fick jag inte lära ungarna Fire water burn. Jag fick inte spela musik överhuvud taget - skitdåligt! Eller jo, med ettorna körde jag igång en skiva med barnvisor som fick rulla när dom ritade bratz och monster trucks. Det var gamla godingar från min tid, typ Dunderklumpen. Då var det klass på barnprogrammen! Och när "Klappa händerna när du är riktigt glad" kom, there was no stoping them!

Jag ska också meddela att bollen definitivt är tillbaks på min sida efter gårdagens missöde (föregående inlägg). Herrn hade inte återkommit under dagen vilket han försäkrade att han skulle, men idag kom han krypandes på sina bara knän. Eller ja, han ringde. Så nu har jag fanimig bollar så det räcker!

Arbetsgivarna: 2 - Joel: 0, men anfaller

Dum dum dum Joel

Dagens tips kommer som de flesta andra på denna blogg från egen erfarenhet.

Jag var på väg in till stadens kärna för min handsvettframbringande intervju på reklambyrån, när någon ringer mig. Det visar sig vara en kille som nu ca en månad senare svarar på min ansökan till en tjänst som MC-bud. "Nu ska jag inte bränna några broar" tänkte jag och svarade att jag fortfarande var intresserad. (Jag har redan sumpat ett jobb med att säga att jag redan hade en intervju, men att jag kunde höra av mig efter den. Jag behövde inte höra av mig.) Men sedan kom nådastöten som blev för mycket för Joels samvete.

"Jobbar du någonting nu?"

"Hehe, jag är faktiskt på väg till en intervju precis just nu."

I kid you not när jag säger att han var borta innan jag hann säga marmeladmacka (varför jag nu skulle göra det..?).

Joel 0 - Arbetsgivarna 2.

  • Så tipset lyder: när du söker jobb, behåll bollen på din sida, och "undanhåll delar av sanningen" om det behövs.

För er som undrar gick intervjun bra, så jag är ett steg närmare en tjänst som assistent (a.k.a bitch) på en reklambyrå.


Overheard på fritids

8-årig kille nr 1:
"Jag är Bert Karlsson. Han är rik, därför är jag honom."

8-årig kille nr 2:
"Dessutom har han gjort Skara sommarland så därför är han min idol."

Fungerande häxbrygd

Under mitt senaste själasugande 12.5-timmarspass på hotellet åkte jag som grädde på moset på en skön förkylning. I brist på annat att göra gick jag och beklagade mig för den världsvana Night Managern, som genast sken upp. "Jag har en kur" sade han i sann Sickan-anda och gick med raska steg till baren.

"Ingen alkohol i tjänsten" sade jag och kände mig nöjd med kvällens tredje straffbart dåliga skämt. Han tog ingen notis av mitt sorgliga försök utan fyllde istället upp en kopp med Cola. Denna åkte sedan in i mikron och kryddades som avslutning med ingefära och lime.

Jag kände mig lite som ett barn med broccoli på gaffeln när jag försiktigt smakade av. Till min förvåning var det inte alls förkastligt. Det var rent av ganska gott, och faktiskt skönt för halsen dessutom. Kan vara ett värdefullt tips i dessa hösttider.


Stackars britter



(Ur SvD 15/10)


Ahaa!

Jag kollade på CSI NY igår, och denna gång var utredarna faktiskt riktigt på bettet! En man hade hittats ihjälhuggen på ett hotellrum, och huggmärkena var tydligen lite suspekta.

Utredarna gjorde då det enda rätta och började testhugga en bunt olika knivar i en död gris, och tillsist åstadkom de ett huggmärke som precis liknade dem på offret. Det var en ostronkniv han hade blivit mördad med.

Av en slump kunde man koppla offret till en man som jobbade på en... Just det, ostronbar. Ture Sventon & Co. åker då naturligtvis dit, och som tur är står mannen de söker precis innanför dörren och arbetar med en kniv.

"Hej Mr blabla, vi är från NYPD. Skulle du vilja vara så bussig och räcka över den där ostronkniven du håller i?"
"Ok."
"Hmm, jag ser här en intorkad blodrand längs med bladroten. Du är mördaren."
"Ja ok, jag erkänner."

Helt fantastiskt vad dom kan va?!


Apornas planet?

Vad skiljer människorna från djuren? Jag känner mig tämligen säker på att det är våra snäppet kraftigare hjärnor som gjort att vi står överst i näringskedjan. För med dessa hjärnor har vi kunnat skapa massa häftiga och användbara prylar. Typ flygplan, stora byggnader med hissar i, datorn, bilen. Diskmaskinen! Dessvärre är vår diskmaskin trasig, och det enda den numera lyckas åstadkomma är ett helvetiskt jobbigt brummande, men hittills har inga spår av renare disk synts till. Resultatet har istället blivit en ganska mysig stapel av tallrikar med ny dekor a la matrester.


Ja, utan diskmaskinen blir vi tydligen äckel igen. Hade duschen gått sönder, skulle vi förmodligen knalla runt skitiga ett par dagar tills det att chefen ställer dilemmat: tvätta dig eller få foten. Urinera på träd gör vi ju redan, så tydligen har toaletten inte tagit oss så långt i evolutionen som man hade hoppats. Darwins teori om "survival of the fittest" är i allra högsta grad applicerbar på människan också. För jag gissar att antalet utdelade knytnävar på krogen hade minskat avsevärt utan vår medfödda parningslängtan.


Det är nog faktiskt bara våra prylar som gjort att vi tagit oss lite längre än djuren. Vårt tal har ju visat sig otillräckligt ett antal gånger. Jag vet att man misslyckades 1914 och 1939 t.ex. Djuren däremot tycks sköta den där biten lite bättre och är inte lika intresserade av att göra sig av med precis alla antiloper efter att ha märkt dem med syndabockstjärnan. De brukar inte heller sticka till andra sidan savannen och äta upp andra djur för att förhindra att vattenpriset stiger. Det var nog tur att det bara var diskmaskinen som pajade.


Idag är jag Glader

Jag blev väckt av telefonskrället idag. Igen. Men denna gång var det varken jobbet eller flickvännen, utan någon som ville pracka på mig en bok.

"Hej. Är det Hans Gustafsson jag talar med?"
"Nej det är Joel, som i "Ja det är Joel"."
"Okej. Är du över 18?"
"Ja."
"Å vad bra (nej dåligt). Då ska jag bara säga att jag inte ska sälja något, det känns väl betryggande?"
"Ja superskönt!"
"Ja. Du ska få en bok av mig, det känns väl skönt?"
"Nej jag vet inte. Jag är ganska trött så jag ska nog gå och lägga mig igen."
*Klick*

Istället satte jag mig vid datorn, och genast försvann min växande irritation över folket som ringer hem till människor klockan 9 på morgonen för att pracka på dem böcker. Som Magnus Betnér sa till Greenpeace:

"Jag har internet. Behöver jag något så hittar jag det där!"

Anledningen till min nyfunna munterhet är ett mail från ett ställe jag sökt jobb på, dit jag blev inbjuden till intervju. Jag frågde om ett glatt humör var allt jag behövde ta med mig och fick svaret att ett glatt humör kommer man långt på. Och glad är precis vad jag är!

På vederbörandes hemsida hittade jag också ett fasligt roligt klipp. Säg hej till de svimmande getterna.


Tåget, Kultur och Glans på samma dag

Tåget

Alltid är det något. Är det inte skrikande barn så är det snarkande gubbar, och är det inte snarkande gubbar så kanske man bara bjuds på lite sång, som igår.


De lät lite som kolibrierna i Kalle Ankas Jul, de två tjejerna som satt och upprepade ordet "sjunger" till någon form av melodi.

Men för i helvete. Ska dom sitta och gny hela resan?

Ja. 

Det var bara att rida ut stormen, men mina drömmar tenderade att bli lite melankoliska till det oönskade bakgrundsljudet.


Hur tänker man då undrar jag? Att sätta sig i en fullbokad tågvagn och sjunga i tre timmar. En kille verkade gilla det iaf, så han bestämde sig för att börja flirta lite. Någonting måste dock ha gått oerhört fel i hans program, för han valde att berätta en historia om en man som gödslade med sin egen skit. Det kan ju aldrig vara bra att prata om avföring när man vill imponera på någon, eller?


Kultur

Igår tog jag ett friskt andetag av svensk kultur. Jag var nämligen inne på Museum Tre Kronor.


Jag skulle fördriva lite tid i väntan på min bror, så vad kunde vara mer passande för en f.d. slottsvakt än att gå en vända förbi Stockholm slott? Min tänka rutt var egentligen bara att passera nedanför lejonbacken, men av en händelse såg jag en spännande dörr i fasaden. "Museum Tre Kronor". Jag slängde ett öga över axeln för att försäkra mig om att ingen såg, sen ilade jag in lite kvick. Jag frågade om det var kostnadsbelagt att gå en runda, och expediten pekade direkt på prislistan.


Är du student frågade hon.

Nej, svarade jag lite moloket. Sedan fick jag en snilleblixt. "Men vad kostar det för högvakten?"

"Men du har ju inte uniformen på dig."

Nej jag har ju inte det, sa jag och blinkade med hundögonen.


Och det visade sig göra susen, för hon gav mig fri passage till alla museets tre våningar. Och det var tro't eller ej riktigt kul att se massa gamla målningar och modeller av det medeltida slottet (som förövrigt är way snyggare än dagens bruna skokartong). Jag läste om och om igen att slottet brann ned 1697 och att det tog 60 år att bygga upp det igen, för att i all framtid ha ett säkert "imponera på svärföräldrarna-kort". Sedan såg jag museets förmodligen roligaste bild. Den visade massa olika yrken folk som jobbade på slottet hade.



Jag skulle kunna tänka mej att jobba som typ Bastukarl, Fågelfångare, Lokattevaktare eller Mjölåkare. Däremot ställer jag mig lite mer skeptisk till uppgifterna för en Källarsven, Ryssetolk ,Sängedräng och Trappsopare.


Glans

Jag mötte precis Johan Glans här på strandvägen (där jag precis satt mig för att skriva allt detta). Åh, en kompis tänkte jag och var bra nära att slänga ur mig ett vänligt "tjena". Men sen hindrade jag mig och fick istället bara fram det där lätet som ofta kommer när man får en fråga som man vet att man måste svara på, men för allt i världen inte sanningsenligt.


Det måste kännas lite obekvämt för kända personer när främlingar går och ler mot dem och hälsar vart de än befinner sig. Som när Malou Von Sivers kom fram till mig när jag jobbade som ordningsvakt på ett hotell, och frågade hur man lättast fick tag på taxi, och jag sa "Heej".


2.5 timmar kvar

Mitt huvud väger uppskattningsvis 20 kilo nu. Jag är så förbenat trött, och än ser jag inte antydan till något ljus i tunneln (eller på himlen). Att jag inte lärde mig något från sist jag stod här dygnets 12 mörkaste timmar och bara räknade minutvisarens små, obetydliga skutt. För en timme sedan hade jag en liten dispyt med en mycket berusad platinagäst som brusade upp då hans tre asiatiska vänner inte fick följa med upp på rummet. Det gav mig lite adrenalinpumpad energi åtminstone, men nu skulle jag kunna falla ihop i en livlös pöl om dom bara lät mig. Out


Vänliga lappar

Igår hade jag och min flickvän brainstorming om lämpliga kvällsaktiviteter. Hon kom då med förslaget att vi skulle åka runt och lägga vänliga lappar (återigen, hon har en lappfetisch) i folks brevlådor.

Hur kommer man på en sån grej?

Jag satt tyst ett tag och begrundade innebörden av en sådan Ellinginspirerad mission, och hittar sedan förmodligen den enda invändning man kan ha till ett godhjärtat förslag som detta: men tänk om vi ger en jättevänlig lapp till en elak människa?

Jag utnämner mig själv till veckans pessimist.

Hockeykänsla

Idag var jag på min första hockeymatch på mycket länge, och det kändes så rätt! Att stå där på läktaren och höra alla uppspelta fans vråla glopord mot bortalaget, domaren och dom som inte vrålar lika högt. Då och då hördes även, lite som ett bakgrundssus sådär, "kämpa Troja!".

Matchen var mellan Troja/Ljungby och AIK, och den var faktiskt oerhört underhållande. Förutom riktigt bra hockey, så bjöds jag även på alla de minst lika viktiga komponenterna utanför rinken.

Bredvid mig stod killen som, med eller utan avsikt, lät alla tankar som for genom hans (kanske lite missgynnade) hjärna även komma ut i form av oönskat pladder.

Två bänkrader upp stod Ljungbys representant från parkbänken närmast systemet och gormade. "Jävla stockholmsjävlar" räknade jag till ett tiotal gånger, men även "din jävla bögjävel" och "håll käften" förekom.

Och alla hang-arounds. Dom som är där i sökan efter gemenskap. Dom som egentligen inte bryr sig, men ändå har läst på om hela seriens spelare och tänker att ikväll ska jag skrika något som gör mig stor i sällskapet. Jag gillade speciellt den här meningen som var riktad mot domaren. 

"Men fan va dum du är i huvet!"

Sedan var han tyst.

Jag skulle nog säga att alla typer av vrål och hejarramsor blev roligare här i småland. Som när klacken drog igång med klassikern "Solnatattare, solnatattare!" För mig blir det lite underligt att använda den utanför stockholmsderbyn. Jag menar, förmodligen är det inte många från Ljungby som har någon större aning om var Solna ligger och hur hög andel tattare det bor där.

Ingen hockeymatch blir ju heller fullbordad utan att någon kommentar fällts över domarens syn. Som denna efter en friad bortautvisning.

"Men faan. Plocka jävla på dej glasögona så du kan se redit!"

Designtips

Då var det klart och allt är som det ska igen. Och jag kom faktiskt på något jag kan tipsa om när jag ändå är igång.

Först vill jag bara klargöra att jag inte försöker ta över Designa din bloggs roll som webbpappa, men nu är jag så himla nöjd med mig själv över att jag knäckte den här nöten på egen hand, så jag tänkte att jag ville dela med mig av det.

För alla er som vill ha en blogg med en layout ungefär som min, med en bild och en beskrivning högst upp så kan ni använda er av den här koden:

<table width=800>
<tr>
<td width=600>
<img src="Här skriver du hela länken till din bild">
</td>
<td width=20>
</td>
<td width=180>
Här skriver du din beskrivning/presentation
</td>
</tr>
</table>

Koden klistras in i "Kodmallar" under <div id="header">

För att detta ska fungera och du inte ska få dubbla bilder så måste du först ta bort din befintliga kod under "header" i din Stilmall. Ett tips är att ta bort en bit i taget av koden och förhandsgranska allt eftersom så att man har chansen att återgå till ursprungsläget.

Min "header" ser ut såhär i mina stilmallar:

#header {

height: 220px;
text-align: left;
border-top: 0px none;
border-bottom: 1px solid #000000;

}


Jag kan ta bort mer utan att någon skada sker, men jag ville ha kvar den ifall jag ångrar mig senare.

När du har fått bort din eventuella bild så är det bara att klistra in den första koden som förklarat.

God lycka!

Ursäkta röran, vi bygger om

Jag fixar lite, så det kan se lite konstigt ut under tiden


Snorungar

Denna morgon blev jag som så många gånger tidigare väckt av en desperat arbetslagsledare som frågade om jag kunde rycka in under en lektion idag. En timme senare stod jag där i skärselden med ett gäng illbattingar som gjorde allt annat än just det dom skulle. Nu ska ni inte tro att jag är helt schizofren, (om ni nu läst mina tidigare inlägg) för det här handlar om en annan typ av ungar. Dessa små odjur har alltså nått sista klassen innan högstadiet, och med dagens skoldaltande innebär det att man ska/kan börja bete sig så illa som bara möjligt. Tjejerna for iväg till datorerna för att i gäng sitta och fnittra åt bilder på bilddagboken. Killarna samlades istället kring ett bord där de gjorde upp ett tätt fismoln och började slå på varandra. När lektionen skulle avslutas blev jag också utpekad som barnamisshandlare då jag tagit tag i en killes axel för att få hans uppmärksamhet. Heja Jan Björklund!

Så ja!

Att göra-lista

Imorn bär det av till småland igen. Nu var det två veckor sen sist så vi har nog båda slitit lite i kalufsen (eller hoppas inte för hon fäller ganska mycket ändå). Vi brukar alltid prata om vad vi ska hitta på såhär dagarna innan vi ses igen, men det är ju lite svårt att planera så, eller hur? Som tur är så har Sarah en liten fetisch för listor, så skulle det vara så att vi blir uttråkade, är det bara till att rota runt lite i en av hennes många (!) väskor och ögna igenom en av att göra-listorna man hittar där. Det finns som man brukar säga ett helt "smorgasbord". Skitbra grej ska ni veta, och där kan man även skriva upp lite sådär halvspontana aktiviteter som man annars aldrig skulle få för sig, för står det på listan så..!

Att göra
(Bilden är ett montage)


Bojkott

Jag har ju snackat en del om SJ här på min blogg, och även om olika generösa människor som säljer biljetter på Blocket. Med detta inlägg tänkte jag nu också be er att inte köpa av en kille som heter Micke och som annonserar från ett företag som heter AmoromA AB. Jag har nämligen kollat efter biljetter till så gott som varje helg, och varenda gång har jag sett hans annons där. Jag kan ju inte säga med 100% säkerhet att alla biljetter han säljer har ett inköpspris på 95 kronor och att han sedan säljer dem vidare för 400-450, men jag tycker mig ändå se någon form av mönster. Så om ni tycker som jag att det här är ett klassiskt fall av ocker och att det är klandervärt, så gå med i min bojkott mot Micke på AmoromA AB.


Inte bra

Detta är resultatet av upprepade dåliga, och bevisat ineffektiva försök att få ut kaviar.

Fel

Do not!

Jag kom precis på en såndär "do-not" som jag talar om i min korta bloggbeskrivning. Chicken Burrito på Taco Bar. Som de flesta rätter på såna ställen ser den ganska smarrig ut, men den smakar dessvärre inte därefter. Den smakar ungefär som ett utgånget tortillabröd (torrt alltså) fyllt med skolans Chilli con carne och torra kycklingbitar. Guacamolen var dock ätbar.

En bra dag

Idag har jag gjort mycket. Jag har inte tjänat en spänn, men jag känner mig faktiskt ganska nöjd ändå. Det jag har gjort är att jag har gått runt i stan och sökt jobb, before internet-style. Med enirokartan i handen navigerade jag mig helt enkelt runt i staden och droppade in på byrå efter byrå. Varje VD överträffade den föregående med sin förvåning, men de var också alla väldigt trevliga och glada över att få besök. "Vad kul att du kommer in!" och "Men vad kreativt av dig." var vanliga responser, och jag fick verkligen intrycket att de skulle göra sitt bästa för att erbjuda mig något. Faktiskt så fick jag precis ett mail från en VD som lovade att höra av sig om något dök upp, och han sa också att jag skulle höra av mig om jag behövde praktikplats - inte så illa pinkat tycker jag.

Så dagens definitiva tips är således att söka jobb old school och gå till platsen och presentera sig. Det är så jag har fått mina tidigare jobb och jag måste säga att det ser relativt ljust ut den här gången också. Men som en liten bonus tänkte jag också passa på att, kanske inte tipsa om, men iaf nämna en låt som jag alltid blir glad av att höra. Och jag är väl medveten om riskerna jag tar nu, men so be it. Låten är Mmm Bop med Hanson.

Billigt gym

Jag satt på min kära roslagsbana (pendeltåg) häromdagen och försökte undvika folks blickar som man ju alltid gör. Jag flackade med blicken upp i taket, ner i golvet, ut genom fönstret och lite då och då slöt jag även ögonen faktiskt.

Skit samma, det jag tänkte skriva var kort och gott att jag såg en annons från fitness24seven som verkade ganska intressant. Det är inte helt otippat ett gym som precis som namnet avslöjar har öppet dygnet runt. Är du student (eller pensionär) kostar det 149:-/månad (SATS: 355:-), och för övriga 199:-/månad (SATS: 365-500:- för det billigaste kortet). I Stockholm finns det på Stureplan, på Vanadisplan, Hornstull, Hammarbyhöjden och Stadshagen. Ja, ni kan ju läsa själva om det skulle vara av intresse.


Viva la Stockholm

I helgen har det firats föräldrar i mitt hem. Tillsammans har dom nu 104 år på nacken så jag tänkte att lite presenter kan dom ju vara värda. Jag tog bilen in igår eftermiddag för att hinna med min shopping innan jobbet som skulle sträcka sig från 19-06. Yippie!

Det var åtminstone en ganska fin dag i Stockholm och jag strosade längs drottninggatan i jakt på något som kan passa två 52-åringar. Inte helt lätt kanske. Men indianerna var glada som vanligt och spelade faktiskt ovanligt högt idag tycker jag. 20 meter därifrån stod en halvtaskig vitmålad mimare och blåste såpbubblor mot förbipasserande, men det häftigaste av allt: munspelsmannen byggde en snögubbe på plattan i återstoderna av den årliga snowboardfesten.

Jobbet var segt, men det blir nog vilken syssla som helst om man gör samma sak i 11 timmar. Lite kul fick jag dock ha. Jag fick t.ex. hjälpa till att byta ut en tv som inte ville visa porr på en gästs rum. Jag fick säga till berusade norrlänningar att: 1. inte skrika så mycket, 2. inte ta med glas ut, och 3. gå och lägga sig. Och så fick jag bevittna hur en man möjligen satte sitt livs ångestkväll på kartan.

In genom glasentrén kommer en man fullare än Titanic. Med sig hade han en inte lika förfriskad dam som också var betydligt yngre. De båda blir stoppade av min kollega när de är på väg in i hissarna då han inte känner igen damen. Mannen ber med desperation i rösten om att hon ska få skriva in sig och följa med upp, vilket det inte finns några regler emot. Kvinnan går fram till disken och skjuter fram sitt ID. Uppochner. När receptionisten vänder på kortet ser han definitiva likheter mellan personen på bilden och personen i verkligheten. Skillnaden var att personen på kortet inte var en kvinna.

Jag kom fram till 3 möjliga utgångar.

Antingen däckade mannen innan han hunnit upptäcka sin dejts extra utrustning. Min andra tanke var att "kvinnan" kunde sin grej och styrde det hela fullt kontrollerat utan att avslöja sin hemlighet. Det sista och absolut mest tragiska alternativet har ett brutalt och blodigt slut, men det tror jag inte vi behöver oroa oss för med tanke på mannens tillstånd. Det jag vet är att ingen av dem kom ner under natten.


Direkt från lobbyn

4 timmar kvar. Det här med att jobba natt kanske inte är så smärtfritt ändå...

De fulla hockeyfansen väller in för några sista öl i hotellbaren. Kärleksparen går direkt mot hissarna. Nu strök en hop förfriskade norrmän förbi och skrockade fram något mellan alla hickningar.

Dryga jänkare som vill ha bagaget uppburet. "Sorry. I'm security" säger jag och pekar lite smidigt på brickan.

Lite kaffe skulle vara gott! För att inte säga livsnödvändigt.


This is England

Detta har tagit alldeles för lång tid. Jag såg en riktigt bra film i förra veckan som jag tänkte att jag skulle rekommendera här och nu. Den är visserligen som min bror påpekade relativt gammal, men ålder spelar ingen roll brukar det ju heta.

Titeln på filmen är This is England och den utspelar sig just där under år 1983. Landet är i gungning efter Falklandskrigen och de s.k. skinnskallarna växer i antal. För många innebär benämningen enbart ett mode, medan den för andra har en mycket starkare, politisk laddning.


12-åriga Shaun stöter efter ett bråk i skolan på en sådan grupp som snabbt känner sympati för honom. Han hittar här sina första riktiga vänner som introducerar honom för en helt ny värld av tjejer, "weed" och politik. När gruppens ledare får besök av en gammal vän som nyligen släppts från fängelse får allt en känsloladdad vändning. Den tidigare så sammansvetsade gruppen spricker upp och det blir oundvikligt att välja. Vilken typ av skinnskalle är du?


För snäll efter en helkväll

Vid sju ringer klockan och det är dags att kliva upp. Klockan åtta är jag igång på jobbet - jag ska vicka i en tvåa idag (men det blir för mycket att redogöra för). 16.00 är jag klar efter mina avslutande två timmar på fritids. Men än är det bara halvtid. 22.00 är det dags igen, men då ska jag se efter lite större barn på ett hotell. Tack vare min trotjänare VW Golf är jag framme i god tid och en kollega visar mig upp till köket där alla ordningsvakter sitter som riddarna kring det runda bordet. Jag tar i hand med allihop och känner direkt att jag måste ha ett grymt handslag för att bli respekterad i det här sällskapet. När jag sträcker fram handen för att hälsa på killen som tydligt är alfahanen i gruppen ser jag hur en tät, färglagd tatuering smyger sig fram under den åtsittande ärmen. Jag hade också hunnit lägga märke till konsten på bröstet som lyste igenom hans vita skjorta. "Baloo... heter jag." mullrar han fram. Jo tack tänker jag. Och jag är gärna Mowgli.

Sedan hängde jag med en annan kille på rundvandring i hotellet och jag insåg direkt att här kommer jag aldrig lära mig att hitta. När den ronden var klar positionerade vi ut oss för att i stort sett stå av hela natten. Det mest spännande som hände var när vi jagade ut två "kolatorskar" från toaletten. Annars fördrevs min tid mest med att lyssna på historier om Hells Angels och Bandidos som tydligen är en ordningsvakts värsta fiender. Och vilka sjuka historier det var! Han var en riktig storyteller den där Baloo.

När passet var slut utvecklade sig situationen så att jag skulle skjutsa hem en kollega till Kungsängen. Det skulle ta mig en timme extra, men han frågade och jag är helt enkelt för snäll för att säga nej. Jag fick ett bra tips iaf, som jag tänkte vidarebefordra.

  • Står man vid ett rödljus och ingen annan bil är i närheten så kan man få det att slå över genom att blinka med hellyset. Testa, det funkar!


I'm a bouncer

Å herre min skapare. Nej det är ingen bön, jag ville bara uttrycka mig kraftfullt utan att svära. Igår var jag ju som tidigare nämnt och hämtade min ordningsvaktsuniform. Beräknad tid till detta var cirka 15 minuter, men så blev verkligen inte fallet. Istället fick jag läsa igenom och skriva på en bibba med papper för att sekunden efter min sista underskrift bli överöst med uppdrag. Till en början skulle jag jobba på hotell tor-lör vilket jag tyckte var strålande, men sen byggdes det på. Jag blev tillfrågad om jag ville jobba samma dagar även nästa vecka vilket jag var lite tveksam till. Däremot lyckades dom pracka på mig två uppdrag redan samma kväll med start 17 och slut 05. Jag började på SEB där jag skulle stå och se så stilig ut som möjligt medan ett par hundra gäster lyssnade till bankpersonalens försäkringar om stabiliteten i den svenska börsmarknaden. Efter det traskade jag vidare i höstkvällen för att avsluta på ett casino. Där stod jag mest i dörren och kände mig ganska liten bredvid tre stycken hundrakilosklumpar i pappaålder. Det kanske är dags att damma av gymkortet nu...


RSS 2.0