Syndabekännelse

Jag såg en reklambild på tunnelbanan härom dagen. Den var för City dental tror jag att det hette, och på bilden såg man några människor av olika kön, ålder och hudfärg. Ganska snabbt spann mina tankar iväg till att bilden förmodligen inte alls speglade verkligheten. De mörkhyade är antagligen med för att få företaget att framstå som ett fördomslöst och rättvist sådant. En kvoterad bild.

Man vafan, det tror jag ju inte alls! Shut up brain! som Homer skulle ha sagt.

Detta nyfunna mörker störde mig så mycket att jag inte kunde sluta fundera över det, och till min förtvivlan kom jag fram till att min själ är fullkomligt befläckad av fördomar. Några exempel:
  • Väldigt ung mamma = osmart och utan framtidsutsikter
  • Mycket överviktig person = odisciplinerad och osmart
  • Vit man med asiatisk fru = import
Jag vill dock understryka att det här inte är något jag i själva verket tror, utan tankarna kommer mer som pop-ups varje gång jag ser någon som stämmer in på personerna i min punktlista. Jag är väl inte ensam om detta?


Kommentarer
Lexi skrev:

Du är ensam, ååååh så ensam...

2008-11-28 @ 21:23:17
URL: http://www.boybeater.org/x
Joel skrev:

Vad menar du Lexi? Det känns inte alls bra...

2008-11-28 @ 23:23:35
URL: http://joeltipsar.blogg.se/
Lexi skrev:

haha retas lite. Jag tror många har de där felaktiga fördomarna... jag är i alla fall inte en men det kan vara för att jag känner minst en i varje kategori

2008-11-29 @ 00:22:32
URL: http://www.boybeater.org/x
Suss skrev:

Jadå, alla har väl fördomar oavsett vänskapskrets. Ibland är ju vännerna till och med orsaken till fördomarna... :-D Det som stör mig mer med CityDentals reklamer är att de ser så jävla lyckliga ut, med sina bländvita leenden. Hur lycklig kan man bli av att gräva i folks skitiga munnar liksom. Det är klart, lönen kanske... bitter För övrigt: reklam-inlägg r0x0rs.

2008-11-30 @ 19:32:22
URL: http://manzuri.wordpress.com/
Joel skrev:

Right you are! Jag tror som sagt inte att det är så som jag skriver, men någonstans måste man ju ha fått sina värden ifrån, vare sig det är medier, vänner eller bara totalt skitsnack. Jag tror nog lite att man sett vissa exempel på sådan tendens att man tyvärr drar för många över samma kam.

2008-12-01 @ 23:16:51
URL: http://joeltipsar.blogg.se/

Den nyfikne får återkomma, för svar på sin kommentar.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Till bloggens startsida
Trackback
RSS 2.0