Ryt från botten

"Joel Tipsar" suger in med djupa andetag för en sista uns av syresättning. Han har sjunkit, och ligger nu och skvalpar strax över havsbotten. Men än kan den gamle fiskargubben från sin tjärade eka urskilja små små luftbubblor vid ytan till följd av nyfunnen livsglädje hos den annars så uppgivna bottenkrabban.


Hur kan det komma sig att folk ger sig själva rätten att förstöra Vårt samhälle? Att enskilda personer med allemansrätten i ryggen tycker att det är okej att lämna sitt avfall ute i parker, på gator och på torg och sparka sönder busskurer och lyktstolpar?

Jag läste en artikel om Tantolunden på söder - Stockholms mest befolkade park. Där jobbade tre personer under nio timmar varje dygn för att rensa upp all skit efter dagens besökare. Krossade glasflaskor, cigarettfimpar, matrester och engångsgrillar. Jag kommer inte ihåg den exakta summan, men städningen till följd av totalt onödig nedskräpning kostade varje år hundratals miljoner. Jag kan verkligen inte förstå - hur kan man rättfärdiga det!?

Vidta vilka åtgärder som behövs! Skicka hit Kim Yong Nam med pekpinne och revolver, utdela fängelsestraff och livslånga böter. Fan, gör vad som krävs, men få för allt i världen lite hyfs i de ouppfostrade skithögar som totalt har missat innebörden av att "veta hut".


Och med detta sagt lägger sig förmodligen den stagnerade bloggen i fosterställning på botten igen, och väntar på något intressant passerande att sätta klorna i.

Kommentarer
Emilia skrev:

De kanske har allemansrätten i ryggen men inte i ryggRADEN som många av oss andra har...

kulturkrock???

2009-05-04 @ 18:15:14
Joel skrev:

Nja, kulturkrock vet jag inte. Eller det är väl från fall till fall, men nog kan det ha med kultur att göra.

2009-05-04 @ 21:23:15
URL: http://joeltipsar.blogg.se/

Den nyfikne får återkomma, för svar på sin kommentar.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Till bloggens startsida
Trackback
RSS 2.0