Prio 1

Igår hade vi en ganska improduktiv dag på jobbet. Vi hälsades nämligen välkomna av ett ihållande strömavbrott som i princip satte oss ur arbete fram till lunch. Det vi kunde göra var att sortera papper och städa med vår batteridrivna dammsugare.

När man blir utan ström några timmar inser man ganska fort att vi inte skulle komma så långt utan den. Det första som stod klart för oss var att vi inte kunde använda våra datorer såvida de inte gick på batteri, och som ni alla säkert förstår är datorerna en ganska vital del av arbetet på en reklambyrå. Det gick också upp för oss ganska fort att vi inte kunde få något ljus mer än från de av stearin, så folk tänkte att vi lika gärna kunde fika lite extra i det mysiga mörkret istället. Dessvärre visade det sig att även kaffebryggaren var beroende av ström. Jaja, då får vi väl nöja oss med te tänkte någon, innan denne kom på att inte heller mikron fungerade så bra för tillfället.

Vi ringde elbolaget för att få reda på hur det låg till, när elen beräknades vara tillbaka och vilka områden som var drabbade. Vi fick svaren vet inte och många. Så vad gör man på en reklambyrå utan el? Inte så klurigt faktiskt. Det var bara att gå och köpa kaffet en bit ner på gatan.

Kommentarer
J skrev:

Ja ni bor ju i sthlm förihelvete tänkte jag efter halva inlägget haha

2009-01-09 @ 00:50:40
URL: http://kreftans.blogg.se/
Tojjan skrev:

Är inte riktigt med på vad huvudstadens elektriska transportbanors eventuella missgynnsamma förhållanden (strömavbrott) skulle göra för skillnad... Är inte all el sprungen ur desamma källor? Vind, vatten, kraftverk etc. Eller har ni nått nytt kul där uppe i norr som ni kanske patenterat från oss söderbor?



Joel, det var som alltid ett underhållande inlägg och jag ska nog testa på en tillställning med massor av folk vad som händer om jag drar ur pluggen. Bara för skoj.



Tojjan tänker vidare ; )

2009-01-10 @ 21:26:22
URL: http://tojjan.blogspot.com
Joel skrev:

Nu är jag inte säker på att jag förstår vad du menar heller. Det finns ju olika elbolag som levererar sin el till olika ställen av landet. Det kan ju också hända att det blir fel på ledningar som bara drabbar vissa områden, eller var det något annat du syftade på?



Det tycker jag absolut att du ska testa, man blir förvånad över hur man upptäcker ett problem åt gången liksom. Först testar man tv:n, och när inte den funkar går man till datorn osv. Det går liksom inte upp för en att det mesta är satt ur spel om inte elen funkar.

2009-01-11 @ 12:37:50
URL: http://joeltipsar.blogg.se/

Den nyfikne får återkomma, för svar på sin kommentar.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Till bloggens startsida
Trackback
RSS 2.0