Joels italienska köttbullar
4 portioner
färs 400-500g
ägg 1
riven parmesan ca 1 dl
basilika 1-3 msk
salt
peppar
buljongtärning 1
vitlök 2-3 klyftor
krossade tomater 1 burk/förpackning om ca 4 dl
röd/matlagningsvin 1 dl
vatten 1 dl
Blanda färsen med ägget, vattnet, parmesanen, basilikan och föredragen mängd salt och peppar till en härlig sörja. Rulla till relativt stora och fasta bollar.
Koka upp de krossade tomaterna tillsammans med pressad/hackad vitlök, buljongtärningen och vinet. Sänk sedan försiktigt ner köttbullarna. Låt koka på låg värme (3/4 av 6) under lock i ca 10 minuter. Servera med pasta eller annat som faller dig i smaken. Ruccola och oliver är inte heller helt fel.
Buon apetít!
färs 400-500g
ägg 1
riven parmesan ca 1 dl
basilika 1-3 msk
salt
peppar
buljongtärning 1
vitlök 2-3 klyftor
krossade tomater 1 burk/förpackning om ca 4 dl
röd/matlagningsvin 1 dl
vatten 1 dl
Blanda färsen med ägget, vattnet, parmesanen, basilikan och föredragen mängd salt och peppar till en härlig sörja. Rulla till relativt stora och fasta bollar.
Koka upp de krossade tomaterna tillsammans med pressad/hackad vitlök, buljongtärningen och vinet. Sänk sedan försiktigt ner köttbullarna. Låt koka på låg värme (3/4 av 6) under lock i ca 10 minuter. Servera med pasta eller annat som faller dig i smaken. Ruccola och oliver är inte heller helt fel.
Buon apetít!
Kommentarer
Till bloggens startsida
Trackback